0

Häckeberga slott

Det blev inte mycket till skogsrunda, tiden gick för fort...
Packade ihop saker till kvällen/helgen och stack bort till gymmet.
Hade glömt musiken hemma - inte så nöjd med mej själv,
känner mej väldigt splittrad och ofocuserad för tillfället.
Men tror och hoppas att det ska lägga sej snart.
I vilket fall så blev det ett svettigt pass och direkt efteråt
sprang jag upp och duschade. Hann varken med hår
eller smink utan hoppade in i bilen och hem för att hämta
och lämna saker. Christer körde mej och Lucas mot Skäralid,
där vi lämnade av Lucas som skulle tillbringa kvällen med
kusin Anton och moster Annika på "Bunkern" i Ljungbyhed,
och sedan sova över på Solhaga. Hann sätta spolar i håret
och sedan kom smink och naglar på under resten av färden
ner till Genarp och till

Häckeberga slott.
Ett väldigt fint litet (om man jämför med Trolleholm) slott.
    
små underbara detaljer överallt, keramik på väggen stuckatur i taket
    
vacker spegel, målning i taket, kristallkrona i matsalen.
De hade dessutom en likadan kristallkrona som vi har (och som
jag är väldigt glad för),sånär som på några få detaljer.
Sedan var det dags för själva whiskey-provningen - som vi var där för
egentligen...

sällskapet: Henrysson´s dä, dy och Kallerup´s
Britt-Marie och Per har en whiskey lagrad här på slottet.

En 1år och 3 mån´s Mackmyra och redan riktigt bra!
Det ska bli kul att få smaka slutresultatet om några år.

Här är faten...

några sorter Mackmyra den rökigaste smakade jag oxå,
den var god inte lika bra som Laphroaig men hyfsat nära.
Gick ner för att äta mat,
Slottets kvällsmeny: en fyra rätters med vinpaket.

små söta muffinsbröd,   förrättsvin: Cuvée Alexandre Cahrdonnay

En aptitretare: fisktartar med rom och vattenkrasse -
 jag är verkligen förtjust i tartar så det passade mej mycket bra!

"Oxe från Friskaretorpet med selleri på två sätt med youghurt,
variation på lök, fläderbär och pepparrot" -
väldigt gott!!!
Råbiffen till höger kom in under ett litet rökfyllt glas, precis så att man
bara precis anade smaken - gott och coolt!

Hälleflundra med selleri, pistage,havregryn, fänkål och krasse
Ha ha, hann inte fota innan...
 
hur är det? Likt eller bra = likt (fast jag tror jag skyller på min
 fotograf(Per)...)

"Hjort från Häckeberga med inlagda trattkantareller,Karljohansvamp,
äpple, järn (ha ha!!) och blomkål" Vin: Cantena Malbec
-
va säger man? Allt smälte i munnen - supergott! 
Av allt vi drack och åt var jag minst nöjd med det röda vinet som var lite
tunt och tråkigt - men jag fick ingen
dagenefter huvudvärk så det fick ett litet plus för det!

en mellanrätt: rödbets-och lakritsglass i liten god strut - supergott även det!

"Havtorn från Bulltofta med sockersaltade macadamia nötter, kola,
choklad och sorbet"  Vin: Moscat dÀsti
Perfekt avslutning!

Jag och Britt-Marie satt kvar längst vid bordet!
Efter maten tog vi kaffet uppe i salongen (och tittade på alla döda
afrikanska djur på väggen, med ledsna lite anklagande ögon...)intill
"Troffé rummet"... Vi gick över till Annexet för en sängfösare

som då blev lite skumpa
för ett tidigt grattande av Britt-Marie som fyller år på måndag.

Otroligt gott! Supermysigt och...trevligt....!
Tack Britt-Marie och Per för att vi fick följa med och allt annat!

Somnade gott, men vaknade under natten av jag var spänd i nacken,
kudden var väldigt hög och mycket hård. Blev lite ilsken i mitt yrvalna
tillstånd över att de bara hade höga,hårda kuddar och försökte ligga
med huvudet på ena hörnan. Några timmar senare upptäckte jag att
det var två kuddar ovanpå varandra, så en och en var de väldigt bra...

Tingeling! L8

Kommentera här: