0

Hemlock

Hemlocksläktet (latinTsuga)[1][2], även hemlocksgransläktet, är ett släkte inom familjen tallväxter. Släktet beskrevs av Stephan Ladislaus Endlicher, och fick sitt nu gällande släktnamn av Élie Abel Carrière. Det vetenskapliga namnet kommer från det japanska namnet för hemlock. Släktet återfinns i Nordamerika (4 arter) och Asien (4–6 arter). I Sverigeodlas flera av arterna som prydnadsträd och de förvildade exemplar man påträffar är oftast berghemlock (T. mertensiana) och hemlock (T. canadensis).

Hemlockgranar skiljs från granar främst genom att de har barr direkt på kvisten, medan gransläktet har ett kortare eller längre skaft på barren.

 

Christer forskade runt på nätet och hittade att granarna inte är Douglas utan Hemlockgranar(precis som Ebba sagt hela tiden). Fina är de i alla fall!

 

Gick upp som vanligt och skulle gå men det tokregnade då och jag tänkte att är jag inte tvingad ut av en hund längre så behöer jag ju inte gå ut i regnet, utan stannade inne och gjorde lite annan nytta till frukosten.

Nu är jag redo för vad dagen har att erbjuda!

 

Ser fram emot ett grymt Combat-pass i kväll och en extra trevlig kvällsmat!

Kommentera här: