0

Genom eld och vatten...



Lotta Henrysson

Genom eld och vatten för att nå målet – Det nya gymet i Kvidinge

Kvidinge 100906
Lotta Henrysson har bokstavligen gått genom eld och vatten bl.a. som eldartist och simlärare för att nå sina mål.

Allra mest har hon dock jobbat som massör och instruktör. Kompetensen har byggts på bit för bit sedan 1994 då hon fick sitt första diplom som massör efter att tidigare varit verksam som undersköterska. Diplomen inom olika fysiska gymtekniker är sedan dess omfattande. Bl.a. är hon lic. instruktör i Bodycat, Bodyjam, styrketräning, truppgymnastik, Nordic Walking, FaR samt sportskador. I dagarna har Lotta färdigställt och öppnat en egen friskvårdsanläggning ”Lottas Massage&Motion” på Ö. Storgatan 16, ett stenkast från villan därhemma. Alla kategorier och åldrar är välkomna – från den vältränade till soffpotatisen eller den som söker lindring för smärta, vill bli starkare eller bara vill röra på sig. 
Den f.d. restauranglokalen passar perfekt för ändamålet.  I gymlokalen med två löpband, 2 crosstrainers, 2 cyklar och roddmaskskiner lyser nya och skinande bland hantlar och skivstänger, cablecross, lårmaskiner, sandsäckar och pilatesbollar.
– Pilatesbollen är en suverän magtrimmare. Med den kommer man åt de inre magmusklerna som är så svåra att komma åt vid vanlig träning. Även hantlarnas effekt är underskattad, säger Lotta som bär syn för sägen med sin vältrimmade figur.
Lotta är full av fighting spirit. Utrustningen har knappt kommit på plats då hon glatt påbörjar verksamheten med en barngrupp för 3 -6 åringar.
– Jag hoppas att min verksamhet skall locka och passa inte bara män som ju brukar dominera utan även många kvinnor och äldre, ler Lotta och tillägger att hon för första gången på länge känner sig lugn och trygg när hon ger sig i kast med någonting nytt.
– Jag känner mig säker på att det finns ett behov av ett ställe som det här och litar på min intuition!
För den som söker avslappande, smärtlindrande eller uppiggande grepp när höstdepressionen slår till och solbrännan bleknar finns det även massage, solarium och ljusbehandling på  ”Lottas Massage&Motion”.


Lotta som "eldartist" i föreställningen Qwith WithQ på Tomarp

Tack   AnnChristine  och Tomas !
Trevligt skrivet och så sant!

L8

Kommentera här: