1

Knäoperation

 
Måndagsmorgon var jag inte beredd på att arbeta, men så blev det. Christer fick ta Tekla på morgonrunda. Jag stod vid linje tre och fyllde Garlicsprayfett på burk. Lite yr i mössan blir jag när det inte blir riktigt som jag planerat...Höll i combaten (utan André på kvällen) men många deltagare och svettigt värre.   
 
Tisdag putasde jag fönster och ytterdörr i huset, sedan körde jag med Dana till Ängelholm (hade fått kl. 12 som inskrivningstid, men sköterskan ringde och meddelade att hon egentligen menat kl. 12 som op-tid... inte alltid lätt att läsa tankar och framförallt inte genom telefonen).
Fast när vi var där kl. 11.50 flöt allt på så bra inga väntetider utan när kl. var 12.20 så var Dana sövd och jag på väg till Brännan för att handla mat. 
höger knä ska opereras
en ny sorts täcke med värmedynor
Jag hann inte ens hem förrän de ringde och berättade att Dana låg på uppvaket och att operationen gått bra.
Jag dammsugade, gjorde knäckebröd, rastade Tekla och fixade tills Martin var klar kl. 16.30, då hämtad jag upp honom och körde tillbaka till Ängelholm och till Dana. Snubblade upp till avd.22 där Dana låg och var lite omtöcknad och kräktes (som vanligt efter narkosen). Var hos henne mellan 17 och 19.30, då Martin och jag körde hem igen. Åt lite, kollade lite tv och sedan i säng.
Dana skickade lite chatmeddelanden och var nog lite ensam , vilket jag kan förstå.                  Gick int upp tidigt som jag planerat (jädrigt trött om mornarna nu för tiden) utan låg kvar lite extra. Hann inte ens äta frukost förrän Dana skickade att hon ville att jag skulle komma. Åt frukost, rastade Tekla i grusgraven, duschade och körde till Ängelholm. Hade redan parkeringsbiljett till kl. 10, sedan igår.
Härligmorgon!                                                                                    
Så ser det ut nyopererat och svullet.
Korsbandet var av och det är ditsatt en annan del som ersätter det gamla och så hittade läkaren att menisken var trasig och inte lönt att göra vid, så halva plockades bort.
Första turen på kryckor (de ska hon hålla i i sex veckor framöver), men det numera vanliga prtt-hästaljudet
gick inte så bra för sköterskan när hon skulle plocka bort droppet...
med stödstrumpa och kylbandage.
Dana skrevs ut, vi tog oss till ögonmottagningen för att kolla upp tiden hon skulle vara där nästa gång, sedan till apoteket (som hade tekniska problem) och sedan till bilen. Körde in i stan och gick till Espresso House för varmchoklad och vanilla latte. Till apoteket för att köpa bandage och hämta ut smärtstillande till Dana.
 
Köpte nya sportvattenflaskor till hela familjen (behövdes!), och farsdags present. Mötte farmor som också var inne i stan. Körde hem och pysslade om Dana, kryckor och äntligen fick hon duscha av sej sjukhuslukten.
Nu har jag bloggat ikapp och gör mej redo för resten av dagen!
 
puss och kram ! 
/L8 ♥
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva G:

skriven

Hälsa och krama Dana försiktigt! Krya på henne!
Tack för krypen! De är mycket omtyckta från 6-åringar till 13åringar! Kram från kusin Eva

Kommentera här: