God morgon!

Det blev ingen simning som jag tänkt men mina tre km gick fortare än på väldigt länge. 27.22 (då stannade jag och fotade i några sekunder) Christer har kört iväg för att flyga till Valentuna och åtta olika möten under dagen, han kommer inte vara pigg i kväll!!  Jag fixar lite här hemma och tar Lucas när vi ska på U-samtal på skolan.
Jag har några intevjuer och en träff idag, resten av tiden springer iväg! Ikväll ska jag äntligen få dansa igen! Som jag har saknat det och den glädjen och energin det ger!

Intensiv arbetsdag

Det blev inte ett enda foto under dagen. Men jag var på jobbet innan 06.30 så jag hann träffa nattpersonalen, fick en liten genomgång från helgen, inte enbart positivt... Möte med operativa ledningsgruppen på Kommunkontoret mellan 08.30(fast jag fått 08 på inbjuda och var där innan dess)-12.NTS ta med något att äta till dessa mötena. Handlade mat på ica och åt snabbt för att sedan kolla mail och procapita. Möte, eller teamträff med en grupp mellan 13.30 och 14,30. Många samtal med olika från personalgruppen om olika saker och problem, några var poistiva också. Patrik kom vid 15.45 så vi kunde gå igenom en del som jag inte hade koll på. Klockan var 17 innan jag kom därifrån. .Körde inom Klippan och handlade le till frukost och hämtade upp Lucas från gymmet. Christer hade gjort soppa till oss och vi hade både tänkt först springa (blev för mörkt och sent) och så kom vi överrens om att vi skulle gå en runda tillsammans, men efter maten så ramlade vi båda ihop i soffan, och det var knappt att jag orkade gå upp och byta från arbetskläderna... När jag är i sång sedan så är jag ändå väldigt nöjd och så här trött kommer jag inte vara varje dag. 
 
Ett insta från Thailand
 
 
 

Ingefärashot

Gick upp 04.20 och hade vaknat av mig själv precis innan dess. På med vandringskläder och ut i morgonluften
 
Lyssnar på Kaninjägaren och ibland är det spännande när man går i mörkret och lyssnar...
Gjorde ingefärashot igårkväll och kunde njuta av en shot
En bra start på dagen!
Flera möten och en löprunda i kväll. Kommer bli en kanondag!

Skön söndag

Vaknade tidigt av mig själv av att jag och tänkte ut dagordningen på teamträffarna.... gick ner och skrev upp den. Tog fakta och tips inför vår vår-resa. Åt frukost med Christer när han kom ner. Tvättade, strök och mangla klart i tvättstugan. Inget ont som inte har något gott med sig - vaknade pigg och kunde ta hand om saker och mådde fantastiskt bra - det hade jag inte gjort om jag hade haft gäster kvällen innan, även om jag tycker det är synd att de var sjuka alla...
Körde till Åstorp
Äntligen km jag till detta solariet och det var verkligen skilllnad jämfört med oasen! Riktigt skönt!
Åt lunch med killarna och körde till Skäralid.
 
Gick nästan 8km på 1,5h tillsammans med Maria. Herregud vad jag flåsade, mycker mer än jag brukar. Undrar varför...I vilket fall var det mycket trevligt och skönt att gå i skgen. Lämnade äntligen över pärmen med Sommarfestpapperna. Sa hejdå p parkeringen och sedan körde jag upp till pappa och Kristina.
Drack kaffe och pratade med dem en stund. Jättemysigt!
Körde hem och fixade med packning till veckan som kommer. Såg två avsnitt och åt
Räksallad till kvällsmat.

Inställd frossa

Efter combat-träningen klädde Christer och jag på oss varmt och körde upp på åsen.
Planerna hade varit att vi skulle ha Skaldjurs-och bubbelfrossa hemma tillsammans med Paul & Ann och Poppe & Malin, men båda familjerna hörde av sig tidigt på morgonen för att tala om att de hade magsjuka. Som det kan bli! 
Lite dis,en värmande sol och enormt vackert!
 
nästan sagolikt...
 
och så hjortarna
Efter exakt en timme var vi tillbaka vid bilen, svettiga och nöjda.
Körde hem och fixade lite i hemmet och det bestämdes att Lucas skulle på fest och att jag var chaufför.
Men innan dess åt vi hummer och bläckfiskringar.
Jag körde upp Marko och Lucas till Alvin, körde hem och kollade på film och 00.30 körde jag upp och hämtade dem igen. De verkade ha haft roligt och var glada båda två. 
En nyklippt Karro - jättefint!!
En bild från de som har ca 30 grader och gott i värmen!
 

Combatmorgon!

Vaknade av att jag tänkte på saker på jobbet... Kommer nog att vara så några veckor nu.
Gick ner, åt frukost, blogga och sedan satte jag på mig träningskläder och körde till Klippan.
-3grader och solen skiner!
Höll ett nästintill felfritt Combarpass (såklart, ingen filmade...) Med fantastiskt härliga deltagare! Älskar verkligen att jag får köra dessa passen igen, mår så bra av det! Stod och pratade en stund med de andra anställda innan jag körde hem igen.
Bloggade klart och pratade ihop mig med mina killar en stund. Nu när våra kvällsplaner har blivit ändrade. 

Badbaljan!

Var inte lika tidigt men jag var på jobbet 06.45 denna dagen, och hann träffa nattpersonalen (en var samma som igår och en ny, men som jag träffade på dokumentationsutbildningen), även denna morgonen. Var med på morgonmötet och meddelade personalen lite nytt ang vårdtagare. Klockan 11 hade vi möte med en kvinna som varit där under hösten för att hjälpa till att strukturera upp verksamheten och hjälpa till att få igång Lapscare.
Nere vid stationen för att köpa sushi, men tyvärr var den slut när det var min tur att beställa... Veggovårrullar istället - det var mat det också, och jag tog det med upp till lokalen där jag åt med de andra. Kom in en massa där, gjorde klart mitt v.s.o-schema, fick äntligen verkställighet i Procapita och fick fixat med ASIH-beställning till SSK för helgen. Började sortera lite papper och hela tiden tänker jag på hur jag ska ändra/förbättra på mitt kontor (gardin och blommor) och gör mig mer och mer hemmastadgad där. Patrik är med en stund på morgonen och en stund precis innan vi går hem men annars sköter jag det mesta själv redan. Känns bra!
Hemma på kvällen så hade Christer precis varit ute och sprungit så vi kröp ner i badbaljan 
Så skönt!! Och varje gång säger vi båda - det här måste vi göra oftare, så vi ska försöka få in det som en fredagskvällsrutin för oss båda, efter jobbet och en löprunda. En Stinas kyckling till kvällsmat och när klockan var 21 sov jag i sängen...Nöjd, stolt och glad!

Nattpersonalen

Tidig morgon på jobbet för att jag skulle få träffa nattpersonalen (och för att de skulle få träffa mig såklart).
Tyvärr kom de in lite sent men jag hann säga hej och presentera mig för de två i alla fall. Dessutom blev det en mysstund tillsammans med två som brukar komma in tidigt till sina jobb. Min tanke är att köra in till jobbet vid denna tiden tre dagar i veckan i fortsättningen.
Vänta på tåget även i Perstorp...
Förbättringsmöjligheter.
Lärde känna personal och några anhöriga under dagen, satte upp olika mötesdatum för mig och personalen och till slut snurrade allt i huvudet! Jädrar va det är mycket att komma ihåg och sätta sig in i, men inget av det känns det minsta jobbigt utan endast roliga saker. Någon sa att de var ca 55st i personalgruppen inkl. vikarierna.
Helt färdig  i knoppen på vägen hem bestämde jag mig för dans inte var något alternativ för mig utan mat och tidigt i säng istället.

Filmning

Onsadagsmorgon var trött och jag var inte på plats förrän närmre 8.30, för att jag behövde hämta min bil som varit hos Bruno under tisdagen.Airbagen är bortkopplad och sönder, mer än så vet jag inte. 
Satt med på Dokumentationsutbildningen" för personalen under förmiddagen. Alltid bra att bli uppdaterad och påmind, och för personalen att bli ännu bättre på det.
Eftermiddag var jag mest nervös och funderade på kvällens pass men jag skötte det jag kunde.
Klockan 16.15 köre jag tilll kLippan och till Nordic wellness kom Christer och Lucas efter en stund.
Lucas var med på passet och Christer var "moviemaker". Jag kom till halva uppvärmningen och sedan sa det tilt i huvudet och jag totalglömde nästa move... Aja, bara att filma nästa vecka igen!!

Mycke resande

TACK gulligaste Gittan!
Morgon på hotellet började med 6km på cykel (löpbanden var upptagna). situps, armhävningar, knäböj och rygglyft(BRAK) men på hotellrummet.Duch och sedan gick jag och MIa tillsammans ner till frukosten.
Superdrillad och trevlig personal.- God morgon, sovit gott? var det flera av dem som frågade, på ett trevligt sätt och inte alls påträngande. Sånt uppskattar jag mycket!
Fantastisk utsikt mot Globen.
Tunnelbanan mot Gullmarsplan och sedan buss 188 till Stora Sköndal.
Ersta är en gammal fin skola.
Även där med en fantastsik utsikt!
Tyckte om våra föreläsare, allt var väldigt strukturerat och de verkade ha full koll på allt (till skillnad från förra skolan jag gick på). 
Lunch på "Magnolia", får se om vi äter där igen. Maten var fullt ätbar, men sedan fick vi höra både det ena och det andra om den restaurangen...
Diskussioner, föreläsningar och redovisningar (jag var tvungen att lyssna mest då jag inte arbetat alls med värdegrundsarbete i äldrevården) fram till 16. Buss tillbaka till Gullmarsplan, tunnelbanan till Centralen och tåget ner till Hässleholm. Där kom Sanne och hämtade oss, lämnade av mig i Kvidinge. Sedan körde de hem och packade klart för en karibienresa, som de skulle påbörja dagen efter. Hoppas verkligen att de får några sköna veckor nu!

Ersta högskola

Idag ska vi på Ledarskapsutbildning för chefer i äldreomsorgen ute i Sköndal och det ska bli superintressant!. Det ska bli extra intressant att faktiskt läsa om det som jag jobbar med och som ska bli bättre och utvecklas, både jag och verksamheten. Kommer  att studera 25% och arbeta 100%....spännande, men jag kan uppskatta att jag inte har så mycket hemma just nu som kräver tid och uppmärksamhet från mig. Häftigt hur livet kan bli (skapas)!

Stockholm

 
Var på kontoret mellan 07 och 14, skrev lite schema till mig själv de närmsta veckorna, när jag tänkt följa med var och en av personalen, dels för att lära känna personalen men också för att lära mig områdena i Perstorp och vårdtagarna. 
Lite innan 14 så gick jag och Mia till stationen och tog tåget till Stockholm. 
 
Landade på centralstationen, tog tunnelbanan till Skanstull och fick jobba lite för att hitta hotellet. Deras väggskylt var släckt så det var inte självklart. Men vi kom dit och fick våra rum. Blev nästan lite nostalgisk när jag gick nere i tunnelbanan i kvällsrusningen. 
 
Mysig liten matbar i entrén. Den är byggd över vägen och man ser globen en bit bort. Jag kom på att jag varit här någon gång innan men kommer inte riktigt ihåg vart vi skulle då, jag och Christer.
En halloumiburgare med grönsaker till sen kvällsmat.
Vi satt och pratade en stund och vid 21.30 gick vi tillbaka till rummen. Ringde Christer, la fram saker/kläder till morgondagen och kl.22 sov jag!

Detaljer

Otroligt onyttigt och ovanligt, men idag blev det sådan frukost.
 
Vaknade och gick ner vid 07, plockade undan det sista på bordet och satte igång diskmaskinen,
tvättmaskinen och hängde upp tvätt för tork. 
Satte mig vid tvn med Christer och tittade på "The good wife"avsnitt.
 
Har skrivit klart min inlämningsuppgift till skolan, bloggat ikapp och ser något otroligt fram emot nästa vecka!
En massa nya saker kommer jag att göra då och nya utmaningar och möten. Dessutom ska jag tillsammans med Mia upp till Stockholm och skolan. På onsdag ska jag äntligen filma combaten och till helgen blir det den årliga och enormt uppskattade skaldjursfrossan!
 
Bättre mat, mer träning och mer energi blir det denna veckan.
Detaljplanera mitt schema, skicka in uppgiften, en kvällspromenad och sedan kan jag somna gott!

Nästa resa

Mådde ok men var lite trött och kände mig lite dagen efter så jag gick ut direkt på morgonen gick halva och sprang halva rundan för att få igång kroppen och andningen.
Åt frukost, satte på träningskläder och körde till Klippan, där jag höll ett combatpass för elva deltagare.
Stor koncentration och en del skratt. Det kändes riktigt bra på alla sätt. Körde hem och duschade, vilade en kvart innan Christer och jag körde till Maxi i Hyllinge och handlade mat till kvällen. Dukade, detaljstädade och förberedde maten. Klockan 18 kom Annika & Mattias. Dags att detaljplanera resan som vi ska på innan resan vi bokade kvällen innan. 
 
 
Är så glad för min "bokollon-vas"
torskrygg som förrätt
Baconinlindad oxfilé med potatisstrudel, körsbärssås, slungad spenat och morots-och vaniljpuré
Riktigt gott, tyckte jag!
Men efterrätten blev inte alls som jag tänkt mig varken i smak eller konsistens, så bananglass gör jag aldrig om!
På natten när Annika & Mattias kört så dansade vi lite tryckare innan jag gick upp och somnade i Lucas säng!??
Han satt och spelade på datorn, men jag vakande och gick ner till min egna säng efter en liten stund.

Nytt jobb och nya naglar

Så äntlgen var dagen här! Kom upp utan minsta problem och  gick mina 3km.
riktigt skönt och boken är spännande
Så körde jag på 21:an till Perstorp istf det andra hållet som jag kört på i flera år nu (menar alltså både till Ängelholm men även Halmstads kommun).
Ett enormt varmt mottagande, och jag blev hälsa så välkommen och att jag var efterlängtad och att de såg fram emot framtiden nu när jag äntligen var på plats....  Ingen press... Patrik visade, instruerade och invigde mig i  framtidsplanerna. En fm-fika och genomgång/presentation av de andra områdescheferna och sjukgymnaster, ssk m.fl på Österbo.
 Gick igenom Kommunhuset och blev presenterad för en massa människor där också.
Jag fick direkt en god känsla för allt där och vet att det behövs mycket arbete men absolut inget som känns omöjligt, utan en bra och härlig utmaning. Lunchade på stationen (träffade på Anden där,som jobbar på andra sidan av järnvägen), med Patrik som är min närmsta chef och den som jag kommer att ta över efter. 
Var och hämtade min nya arbetstelefon (iphone, hur nu det ska gå!!??) innan jag gick hem för dagen. Och då körde jag direkt till Klippan och solade först en stund innan jag tog mig till gymmet där jag stämt träff med Lucas. Jag hann springa 10 minuter på bandet innan han kom dit från skolan.
 
 
Utmanade varandra (eller Lucas utmanade mig). Duschade och klädde mig innan jag gick över till nagelstudion (Beauty nails) och fick ny färg på mina naglar.
 
 När jag var klar där så körde Lucas och jag bort till Mai tai för att hämta hem mat.
Lucas la en bön där också...
Ny lampa som lyser i bilen och jag försöker få tag i Bruno och hoppas att han kan fixa till felet.
Paul & Ann, Mark & Pernilla var hemma hos oss och vi käkade maten som vi haft med oss. Sedan bokade vi vår kommande vårresa. Kommer bli fantastiskt roligt och intressant!
KAHOOT och snacks på kvällen. var i säng vid tolv och lagom sliten då.
 Från våra resenärer

Tårta och nyckelring

Var på kontoret och lokalen hela dagen och försökte fixa till en del med gardiner, väggskärmar och annat pyssel. På eftermiddagen så var Vikkki på hygienrond inne i stan och jag slutade vid 16.30.
Det var ordnat och beställt en tårta "rån mig" till arbetsgruppen, så på eftermiddagen fikade jag tillsammans med några av dem. Köre in till stan för att tanka bilen med gas och 
en tvätt
en vacker himmel när jag körde hem (för sista gången från Munka-Ljungby och Öster Värn.
Hittade detta när jag tog in posten:
Äntligen tillsvidareanställd som områdeschef(enhetschef).
Ett 60 minuters pump-pass för Rasmus, riktigt roligt och jag var nästan i tid denna gången...
kvällsmat
Äntligen ska denna med till jobbet!!!
När vi var i NewYork i höstas och jag var utan arbete och hade ingen aning om vart jag skulle hamna eller om jag överhuvudtaget skulle få jobb som EC igen. Då stod jag själv i en butik och hittade denna och tänkte:
-Den nyckleringen ska jag ha till mina jobbnycklar när jag får fast (TV) anställning. Lite för att påminna mig om att åka tillbaka till N.Y (en nyår ska jag hit och titta på kulan), och för att "belöna mig" när jag äntligen lyckats att skaffa mig antställning som jag vill ha!

Kickstart!

Var en stund på kontoret innan jag körde till stadshuset för ledningsgruppsmöte.
"Förmöte" i kafeterian med kollegorna.
Tyckte om tavlorna som hängde som utställning i källaren.
 
Vid lunch bjöd jag med Vikki på sushi , fast inte på det vanliga stället.
 
På eftermiddagen hade vi budgetmöte med Andreas och lite småsaker på kontoret innan jag körde till Klippan(fast bortom Kvidinge för att hämta Lucas) för ett
Combatpass, Lucas gymmade istället för han lyckades glömma skorna i hallen hemma.
Pratade med kära svägerskan på vägen hem och medan Christer lagade kvällsmaten.
Vaxbönor till kvällsmat! Yay!!
Städade hela ovanvåningen och bäddade rednt i Danas säng i fall vi får sovgäster i helgen. När jag städat klart som dog jag i sängen och jag menar faktiskt att jag dog... eller jag tror det i alla fall, för jag vaknade mitt i natten av en enorm stöt i kroppen som började i hjärtat. Min teori är att jag sov så hårt, på gränsen till medvetslös, så att mitt hjärta slutade slå, och då behövde kroppen kickstarta mig igen! Lite läskigt och jag har aldrig varit med om det innan. Jag är inte stressad och jag mår fysiskt och psykiskt väldigt bra nu. Men jag var verkligen dödstrött när jag la mig redan vid 21-tiden och somnade på ca ½sekund.

Ledningsgruppsmöte

Istället för att gå ute så gick jag hemma med orkidékrukorna och satte tillbaka dem efter vattenbaden.
 
Idag är det ledningsmöte och så ska jag göra klart med tygerna i lokalen, för i morgon ska vi möblera om där ordentligt. Ikväll är det Combat på Nordic Wellness Klippan och ni är så välkomna dit. Tror där är några platser kvar (det var där i går kväll när Lucas bokade sig).
 
Ha en fantastisk dag!♥
 
 

Bodypump 100

Kom upp, ut och snabbt på morgonrundan och en bra BRAK efter det. Men steget till badhuset fanns inte i mig tydligen... 
Körde till jobbet klockan 07, gick igenom och fixade en del på kontoret under förmiddagen.
Lunch på Munka Folkhögskola tillsammans med Vikki. Körde inom kontoret och ringde ett brukarsamtal (som tydligen skulle vara jobbigt) och sedan vidare in till stan. Köpte gardiner, gardinstång, lampskärmar, två fåtöljer, lakan i olika färger, blomstercheck till en 60-åring och jag fick en vas/bokollonfigur som tack/avskedspresent från kommunen.
Kommer bli hur snyggt somhelst när jag ska duka med den i matrummet
Ett pump 100 på kvällen,för första gången för mig - riktigt bra pass!
Kvällsmat med killarna. Vattnade/ satte mina orkideer i vattenbad över natten.

Snögubbe

Har fortfarande inte fått ordning på det tekniska utan får "gå bakvägen" för att få in mina foton från mobilen till datorn. Rätt mycket klabbigare men det går ett tag.
 
Måndagslunch: Indiskt med kära syster Annika. Jag åt något vegetariskt och jag bestälde det som där var minst kryddor i, annars gör det ont i munnen. Men spenat och fetaost funkade bra och var riktigt gott!
Kvällsmaten hemma i ett nyttigare hus... mycket gott det också.
 
Tyvärr syns det inte så bra på bilderna , men det är två stora snö/grus/gråsbollar på gräsmattan framför Torggatan. Inte en enda snörest runt omkring på hela gräsmattan! Någon har varit envis och "visst ska göra en snögubbe". Det såg väldigt roligt ut.
En skön kvällspromenad med min älskling.
Jag fick undan det mesta av veckan stryk/mangeltvätt på kvällen, riktigt skönt!

Teknikstrul

Hälsning från Thailand. 
 
Just nu strular tekniken för mig men jag skickar efter IT supporten på VillaVidås i kväll och ser till att Lucas får ordning på det till mig.Jag kan berätta att jag fått den första hemuppgiften i Ledarskapsutbildningen och den ska vara inskickad den 22/1 kl 23.59.... Funderar en hel del på den och känner att jag tyvärr inte har riktigt koll på den men är säker på att det kommer en lösning/insikt för och till mig snart!
Jag är i vilket fall superglad att jag har möjlighet att gå utbildningen även om jag kommer att få ta i från tårna för att hinna med nytt jobb, utbildning och träning (filmning/och att få tillbaka min Combat-licens). Ser fram emot denna våren otroligt mycket!
 
 C ya!😚💖 

Rätt start!

Riktigt skön morgon med både pw och BRAK.  Fixa med både tvätt och disk. Och nu efter frukosten är jag mer än redo för denna dagen och framförallt denna veckan.
Idag är jag mest glad för att jag ska luncha med syster yster!
Vill gratulera både Max och Karro, som båda fyller år idag!
(Igår fyllde Åsa år!, grattis till henne med!)
Ha en fantastisk dag!
 

Sköna söndag

 
En fantastiskt härlig morgonpromenad med Christer i solsken och temperaturen runt 0:an.
Hemma igen såg vi lite skidor och åt lunch.
Under eftermiddagen var Christer i Åstorp på möte, medan jag plockade ner tomtarna och stjärnorna.
Nästan lika gott som sushi till kvällsmat.

Hemmahelg!

Enormt vackert... fast det ska man inte vara efter ett svettigt och härligt combatpass, och när passet är i det närmsta fullsatt klockan 09 på lördagsmorgon då kan jag bara vara supernöjd och glad!! (syns inte va?;))
Videosamtal med Dana, Max och Kajsa.
 
 
Alla skjortor strukna!
En dag och en helg hemma utan en massa måsten. Jag tycker om när det händer saker och försöker se till att det händer men ibland och framför allt nu så är det ljuvligt att pyssla i hemmet, umgås med mina två killar, och bara chilla. välbehövligt och så skönt! Så nu blev det ordning i kaoset i tvättstugan igen. Har en stark känsl av att de närmsta veckorna kommer att vara fullproppade och att det är bra att starta dem med ordning i huset och ett välplanerat schema i kalendern!
 
 först sushi och sedan kortspel.
När Christer och jag kröp ner i soffan (vi t.o.m hånglade som tonåringar - supermysigt!) för att titta på film så kom Cornelia till Lucas och sedan såg vi inte dem mer. Njuter och är så nöjd!

veckan som gått

Stormen som de hotade med blev det inte så mycket just där jag var men  jag var ensam på kontoret för det var värre i Laholm tydligen.
 
 
 
BodyCombat på onsdag kväll ett härligt svettigt pass med mycket energi och lite missar....
torsdags kväll
Lunch med Vikki (tyvärr inte med kära syster som det var tänkt) efter en avstämning med chefen i stadshuset.
 
Från Thailand Dana, Kajsa  och Max:
 
 
 
 
Från Karro och Rasmus:
 
 
 
 

uppsägning

Idag blev det inget!
Ingen morgonrunda, inte en massa gjort och ett enda foto taget.
 
Den här fick jag påskriven av chefen däremot
 
Och ett samtal med min blivande arbetskollega med lite framtidplanering och det känns riktigt riktigt bra!

Handla

Ingen morgonrunda, men en lång lugn dusch innan lång frukost och SEN körde jag till jobbet.
 
Lite snapkontakt med...
Ungdomarna på väg till Thailand.
Möte med "budgetministern" Andreas B :D
Sedan en stund på..
Hemtex
och sedan en stund på
Jysk
Tillbaka till kontoret för att lämna allt vi köpt
Det kommer att bli bra när det är på sina rätta platser.
Hämtade Lucas hemma och körde till Väla där vi handlade försenad födelsepresent och träningsskor til Lucas. Efter det så...
åt vi kvällsmat.
Christr handlade mat till sina djur och Lucas och jag handlade mat till människorna i familjen.
Två små skrikiga ungar sprang omkring och störde min koncentration enormt, så jag sa till Lucas: -jag är så glad över att ha stora barn och då såg jag honom bakom mig med ett barnparaply.....
Han skrek åtminstone inte ! 
När maten var inlastad i köket så var denna dagens energi slut 

Nystädat!

Sov till 08.30 även denna morgonen! Gott! Gick direkt upp och gjorde kaffe.
Efter frukost bestämde vi att Christer skulle fixa till det sista med fönsterna och det sista i traktorgaraget medan jag städade över stugan lite bättre efter våra kära ungdomar sedan de var där sist. Vi var klara och nöjda vid 12 och gjorde oss klara packade ut i bilen och körde till Morgans igen för att äta rester till lunch.
Detta vinstället hade en av gästerna gjort till Morgan och vi fick direkt uppslag till vad vi ska göra med våra stora kedjor som ligger däruppe! 
Åt mat, pratade med Morgan, Kathrin och Gun. Planerade för nästa helgs festligheter och hade trevligt.
Körde hem och blir det en liten vila innan jag ska packa och planera för nästa vecka.
 
Hoppas allt är bra med er! 
 

Grattis Morgan!

Faktiskt kunde jag sova lite längre, vilket är enormt skönt och jag tror jag behöver det.
Efter vår frukost var det dag att elda igen.
 
fullt med småfåglar vid deras matställe - äppleträdet. Jag lärde mig en ny fågel:
Svartmes, aldrig hört talats om innan. Den är mindre än blåmesen och väldigt mycket sötare. Den låter en del för att den blir mobbad av de andra och främst av blåmesen, för att den inte är minst längre förmodligen...
Men vi har även talgoxe, nötväcka och skogsskata där - de är störst och mesigast!
stubbe i min blivande jordkällare som måste bort. "Grunden" är kvar från en gammal - jättegammal jordkällare och jag vill så gärna sätta den i bruk igen
Tyvärr lite för kallt så den brann knappt något.
Jag gjorde fisksoppa till lunch och sedan körde Britt-Marie och Per hem.
Men Christer och jag eldade upp en hel del annat
Vi eldade så mycket att vi till slut  blev tvugna att gå in för att inte bli rökförgiftade. Tjock dimma och en del eldrök gjorde att vi knappt såg någonting. Vi gick in och Christer fick spö i Backgammon.... Eller egentligen vann han två väldigt tajta spel , men jag vann den sista och den som var avgörande  ;) Vi försökte klä upp oss för att gå på födelsefest, men Christer som nästan alltid har någon skjorta med sig  och jag som alltid har mascara och örhänge med mig hade lämnat allt sådant hemma vilket grämde oss lite. De släppte in oss ändå och ingen skrattade så det fick gå utan.
Morgan fyllde år och bjöd hem oss och en del andra vänner och familj på taimat som han och Kathrin varit och hämtat inne i Halmstad
gott men starkt!
En riktigt trevlig kväll, och jag tror vi var 17 gäster där. Jag dansade lite med Jolin och Christer drack grogg med Morgan och Jocke. Hela denna dagen var jag ur balans på ett märkligt sätt. Vaknade av att jag var yr som tusan (och det var Christer också) och jag snubblade, spillde, pratade dåligt och när jag skulle prata med Kathrin så gick det knappt (jag var inte full!) supermärklig och jobbig känsla, och inget jag känner igen.
Gästerna lämnade efter hand och till sist vi två samtidigt med Jocke och Darius. Gick hem, satt och pratade, lyssnade på musik och dansade med varandra. Supermysigt!
Tack och grattis igen Morgan!

Nya fönster i sågen

Under trettonafton så steppade syster Tina i Lund tillsammans med fem andra och med Malmösymfoniorkester bakom sig. Säkert en skithäftig upplevelse! Självklart gick det bra! 
vackert med frost på rutorna och med solljuset
 
När Christer och jag vaknat till, packat våra saker så körde vi upp till stugan (inom Hemköp och handla maten), för att städa ur och elda upp bl.a traktorgaraget.
Britt-Marie och Per var redan däruppe och när vi satt i den gamla stugan en stund så tyckte jag mig se en ekorre därute men den var så stilla att jag till slut trodde den var uppstoppad...
 
 
 
Jodå det var en riktig levande ekorre (som Christer skrämde iväg, för vi såg den inte igen)
Vi blev bjudna på en ingefära-soppa i baren för där var varmast
stark och god!
Sedan satte vi igång och bar ris och elda
gammalt skrivbord, gamla bokhyllor och en mängd skräp gick upp i rök!
 
detta som suttit där i tjugo-tjugofem år nu...
 
byttes ut mot fönster istället -äntligen!!
 
 
En vacker kväll och det kändes bra att få väck en massa
 
Paella på kvällen, även denna gången i baren.

Trettonafton

Jobbade till 15.15 körde hem i full fart, försökte stta upp håret och tränga in mig i min lila klänning(tur att den är stretchig!). Christer körde och hämtade Annka & Roy och så drack vi lite bubbel här innan vår taxi kom och hämtade oss och körde oss till Tornsborg, Färingtofta. OS-tema för kvällen, alldeles lagom mycket. Många nya trevliga ansikten och flera nygamla som inte varit med på några år.
 
 
 
 
 
 
 
 
God mat, bra arrangerat, trevliga gäster och mycket kärlek, men tyvärr var orkestern inte så bra, fast vi var duktiga på att dansa ändå. Stort tack till alla! Vår taxi hämtade oss och Mats & Anette och körde hem oss alla till våra respektive hus.

vecka 01

Här kommer en salig blandning av bilder från oss alla denna veckan. Jag har varit på jobbet och gjort en del ytta och på eftermiddagarna har vi haft APT med de tre grupperna. och på kvällarna har vi tränat.
Måndagkväll tränade vi Bodypump med RasmusA som kanonbra instruktör!
från Dana
Rasmus var på ikea, litet nätt kvitto...
Karrro & Rasmus skulle lämna sina lilla fina stuga
de kom upp i 20000
 
 
goaste killen som följer med mamma och tränar
 
Fick mina nya coola combatkläder, vilka jag tränade i direkt på kvällen
"matsalen" på jobbet
jag agerade fikafixare på mötena
från varmare bredgrader
ser härligt ut!
till skillnad från"norra" Sverige
tösen min

Rödspätta

En kylig morgonpromenad som avslutades med att köra hem Christers bil från Linnégatan.
När jag vaknat  och innan jag fått på mna kläder var jag sååå trött(problem att somna igår såklart) och tänkte bara -Jag vill inte och orkar inte gå idag... Men tackochlov så har jag en annan röst som sa -Du har inget val, utan på med kläderna och gå! Det funkade bra och så klart är jag nöjd och glad att jag kom ut.
 
Idag händer det inte så mycket på jobbet tror jag, utan en check på hur helgen fortlöp och koll på sjukskrivningar. Senare ikväll blir det också lugnt, får bli lite extra vila efter en intensiv och rolig helg.
 
Resten av veckan blir det fullt ös med flytt, träningar och fest på trettonafton. 
Lunch på jobbet med Vikki - sista onyttiga, nu blir det soppor i fortsättningen ;)
Slutade 16.15 efter att ha suttit och räknat publicerad tid manuellt.. Undrar om det blir någon ordning på det?
 
Hände inte mycket på kvällen hemma . Christer och jag satte oss med årets budget och jag har börjat föra kassabok i mobilen. Spännande område som ska ta mig an nu.
Lucas och Cornelia hade varit med på Paragon och jobbat på förmiddagen.
 
Kommer en bld från de übercoola brudarna 
De har kul och mår bra i alla fall!

Nyårsdag

 
 
 
 
 
Jag kunde faktiskt slappna av, titta på raketerna och uppskatta dem. Har hänt mycket i denna
kropp och i detta huvud de sista åren! Christer och jag blev nästan lite rörda när först Rasmus ringer Christer för att önska gott nytt år och nästan samtidigt ringer Lucas mig. Vi uppskattade det väldigt mycket!♥
Efter mer champagne och lite extra mat (som om vi kunde bli hungriga efter all annan god mat!?) så gick vi in och satte oss och snacka och gosade med hundarna och helt plötsligt var klockan 05.... Vaknade 09.30 och todde jag skulle gå en runda i skogen... men det regnade tack och lov så jag sov nästan två timmar till.
Vaknade
i detta rummet!
Vid 11.30 åt vi frukost, och satt och pratade fram till 12.15 då vi kom på att vi hade bråttom hem. Blåste i alkomätare och jag var mest lämpad och laglig att köra av oss två, så vi packade ut oss och körde hem till Kvidinge.  Tack för allt Annika & Roy!
Fick med Cornelia och Lucas att gå till Enet.
 
blåste lite
 
 
 
Där var redan B-M & Per och Jeanette & JIm på plats och grillningen på G
Lucas och Christer hittade ett tält och som de tyckte var väldigt roligt! Tack för korvbröd och öl!
Vi gick hem igen och klockan 16 hamnade vi i soffan och åt pizza lite senare till en film.
Från Kajsa och Danas resa


Eket

Dusch och piff och jag glömde få min håruppsättning fotad. Var rätt så nöjd själv med den! Men det var precis jag kom i min "tjockis-klänning" så det är verkligen dags för kroppen att ändras och minskas. Vi packade in övernattningsväskorna en magnum Pol Roger och blommorna i bilen och Christer körde oss till Eket (och jag fick stoppa honom från att köra till jobbet!), Villa Eket och Annika & Roy
försnacks till fördrink. Karin & Sven-Olle, Fia & Peffe var också gäster denna kvällen.
vacker dukning av Annika
Soppa på roccula och med pilgrimsmusslor
Gratinerad hummer till förrätt nr2 En champagnessorbet till mellanmat och ett Nyårskahoot av Christer innan
hjort och potatiskaka 
sorbet med vitchoklad
All mat var fantastisk god, som vanligt hos Annika (& Roy)
Vi hade supertrevligt och det var precis vi hann ut till raketerna i tid.

Välkommen 2017

 
Mål, drömmar och nyårslöften inför 2017 blandat i en salig underbar röra...
 
 
 
♥Ser mycket fram emot nyårsfesten!
 
♥Längtar efter skidresan,

Atenresan
Champageresan och London till senhösten...
 
♥Längtar efter att komma i form fysiskt igen och det närmsta målet är till skidresan, slutmålet är brudklänningen.
   Och för att komma dit blir det mycket träning i form av Combat, dans och simning, dess i mellan ska jag springa och gå. Ska bli en bra instruktör!
 
 
♥Jag ser fram emot att börja på nytt jobb, eller samma jobb men ny kommun och utbildningen som det innefattar.  Ska bli en bra områdeschef!
 
♥Ska bli spännande att se Danas närmsta framtid efter hon kommit tillbaka från sin resa. Lucas och Rasmus       (och Karro) kommer förmodligen att hålla sig till det de gör nu. Ska bli bättre på att hålla kontakt med familj         och släkt.  Dessutom ska jag se till att det blir en släktträff någon gång under året.
 
♥ Ska träna in nya språk eller åtminstone några fraser som jag kan ha nytta av
♥ Jag ska lära mig att handla med aktier och tänker bli bra på det 
 
 
♥Bastustugan ska byggas under detta året liksom en rejäl lyftning av vårt gamla såghus uppe i stugan
 
Detta året kommer att bli fantaststiskt på alla sätt för mig och jag kommer att jobba hårt för det!
 
 

RSS 2.0