0

Tillbaka

Så lämnade vi denna underbara plats för att vandra tillbaka till Nikkaloukta
Bakom dessa toppar var vi dagen innan!
"Rondellen" på vägen mellan Fjällstationen och Nikkaloukta
Se, man kan gå i fjällen med långa (alldeles för långa) naglar!
En meditationsplats vid sidan om stigen
 
Framme vid sjön, och vi (jag)hade bestämt att på tillbakavägen skulle vi åka båten, vilket kändes som en stor lättnad när vi väl kom dit.
Det var fler än vi som tyckte det var en bra idé då
Tillbaka till Láddjujávri, men denna gången gick vi in och tog vars en...
våffla med hjortronsylt. Underbart just då!
Sedan vandrade vi de sista kilometrarna i full sol, varmt, svettigt men med en sådan härlig känsla.
Äntligen i Nikkaloukta satt andra vandrare längs gräsmattan och vissa gav oss glada tillrop när vi också kom fram. Utmattade hittade vi en skuggig plats och jag gick in för att köpa glass och energidrycker till oss i väntan på bussen som sedan tog oss in till Kiruna igen.
 
Vi kände oss välförtjänta av vars en öl i baren på hotellet. Duschade och åt mat på hotellets resturang. Det i sig var en upplevelse med utländska män som vikarierade i köket och en enda tjej som var asgrym på sitt jobb. Det märktes att hon var rutinerad, när hon styrde upp männen som "misslyckades" med det mesta och hon ändå stod med ett avslappnat leende till alla kunder oavsett hur besvärliga dessa var (en hel buss med schweiziska pensionärer).
Tyvärr var maten inte speciellt god men det var inte frystorkat så vi var nöjda ändå, och berömde tjejen (Christer hjälpte henne med tyskan också) när vi gick därifrån.
 Somnade på rummet efter maten.

Kommentera här: