Reign

5km runda med Lena i blåsten.
Christer körde till Gbg på kundbesök. Åt frukost och såg avsnitt på min serie som de andra inte vill se (men min mamma hade tyckt mycket om den!!). Betalat räkningar, lämna in studieförsäkran, vilket innebär att jag bara godkände deltid och inte heltid som i sin tur betyder att i kommer få mindre pengar från CSN och att jag kommer få jobba fler helger under vårterminen. Det ska jag väl kunna klara av tänker jag!  Nu ska jag äta middag och sedan köra och jobba mitt sista arbetspass på Trappan detta året.
Ha en fortsatt härlig dag!

På åsen

 
Jag tog sovmorgon medan Christer körde till sitt jobb. Jag diskade och plockade undan och när Christer kom hem så åt vi och efter det blev det en skogsrunda på åsen med Lena & Conny.
fint fint knapp synbart regn
sol på ena hållet och svart himmel på andra hållet
Jägare och jakt gjorde att vi fick vända och gå tillbaka igen
det blev bara 4km för det istället för 6km som vi tänkt oss....    jädra fyle, jag möter heller vildsvin och
hjortar än dessa!
larvmat plockas....
pinnmat plokas
Det blev film (Marsian?) på eftermiddagen och JennyJones på kvällen. La oss tidigt, fortfarande trötta!

Dubbelbubbel

 
När jag slutat jobba körde jag hem och umgicks med Christer, Rasmus & Karro med kortspel. Efter et tag så startade jag min städningsprocedur medan Christer startade sin matlagningsprocedur. Klara i tid och så kom Paul & Ann för en bubbelkväll!
Vi startade med denna! :)
Pratade , drack och skrattade!
Jag fick en present som de tyckte passade mig... Wonder why?  ;)  HÄRLIG och TACK!
God mat, med denna förrätten och pasta och laxsås till huvudrätt
Mat och sedan hoppade vi i baljan och bubblade vidare någon timme till...
Tack för härligt sällskap och bra framtidsplanering!! 

District 13

Dessa två har jag läst/lyssnat ut nu , medan jag städade huset!  Mycket bra, för mig båda två, med tanke på var jag är i mitt liv och hur jag försöker (och lyckas) förändra, förbättra och utvecklas!
 
Jag körde till jobbet, lite småtrött, började kl11 och jobbade md Abbe och Marielle. De var på Väla under eftermiddagen medan jag var "hemma" md två killar och gjorde kvällsmat till oss alla. Hade filmkväll och tittade på "District13" parkour och freerunning-film från Frankrike. Hade natten och sov i sängen.  Polisen ringde på natten men annars var de lugnt. Gick upp vid 07 och skrev, ändrade på witheboardtavaln. Slutade 10, när Marielle kom.

Mini-youtube

Christer, Tekla och jag tog en 6km lång förmiddagspromenad.
Städning och matlagning innan kvällens gäster kom: Annika och Mattias.
Kajsa och Nellie var med och åt! :)
Det blev en minivariant på Youtube-fest, med bara oss fyra! :) Simon och Emil var med och lämnade tjejerna på tåget när de skulle till Harrys och festa sedan kom de tillbaka till oss och somnade (Simon) på Danas rum. Annika och Mattias sov också över och när Dana och Kajsa "smög" in på natten så blev det fem sovgäster i huset.

JULAFTON

 Julafton, KalleAnka med glögg och lussebullar med liten julklappsutdelning, innan Rasmus & Karro tog tåget till Hbg, Ramlös där de skulle fira jul.
En julblomma till Kristina
systrar och svågrar
kusiner - Rasmus
Morfar/pappa & Kristina
Fullt och mycket gott julbord! - men alldeles för mycket! Eller hur pappa? ;)
 Jag blev födelsedagsgrattad mitt i allt!  Längtar redan!
Julklappsutdelning i källaren
Tomten?
Hårflätning/massage/fotmassage....
Jodå , det blev rätt bra till slut....
Tina gjorde ett blindtest på julmust
Hon tyckte inte att Apotekarnes var bäst , och jag har glömt vilken den andra var.
Intressant?
Inte säkert...    ;)
Tack pappa och Kristina för god mat, paket, och trevligt sällskap, tack systrar, svågrar och syskonbarn!
Dana skulle jobba morgonen efter så därför körde vi redan vid 23.30.

Hemarbete....

Chefen Irene ringde mig på morgonen och hade fått en genomgång om va som hänt under natten av jour-Anette som jag samarbetade med. Efter några funderingar bestämde vi att jag skulle stanna hemma med killarna i mitt hus tills de hade hittat en vidare plats till em på något av boendena. 16.30 körde jag in dem till Hbg släppte av dem på "hotellet" och blev själv skjutsad av Abbe till Trappan där jag fortsatte min arbetsdag/natt tillsammans med Nina och Marielle. Hade natten, sov i soffan, en lugn och bra natt. Slutade kl.09 dagen efter, julafton.
 

LIA och MIG

Det blev ingen simning, mest för jag var så frusen och trött efter en mycket blåsig natt. Kopp kaffe med Christer och frukost sedan en 5km promenad med Tekla. Lars hade lånat ut sin bil till oss/Dana under deras semesterveckor och Dana ringde mig under promenaden och berättade at hon inte skulle gå vid sidan om utan jobba kvällspasset. Jag gick och lämnade Tekla hemma och gick själv bort till bilen. Körde direkt till Klippan och hämtade Dana. Hon körde mig till Bruno, där jag hämtade en nyservad bil. Hem och duschade och åt lunch.
Körde till Helsingborg, började 13.00. 22 eller 23 killar på Trappan nu(16 platser!?), jobbade och umgicks mycket för att lära om mig alla namnen. Ska ju ändå tillbringa några timmar med dem under julledigheten. 
Fick besked att jag fått den LIA-plats jag önskat i Klippans kommun!  :)  :D  Mycket glad och nöjd! Utmanande och spännande för mig!
Efter kvällsmaten så, svarade jag på ett samtal som meddelade att vi skulle ta emot 10 nya minderåriga under kvällen/natten och att dessa var i Malmö för tillfället. Efter måna om och men och många minuter i telefonen bestämde jag till slut att jag tog tåget ner och hämtade dessa 12 (vet inte nr och var de förökade sig ;))
Mötte ett gäng Campers-tjejer på Knutan innan jag tog tåget, just då hade de mycket roligare än vad jag hade...
Mötte 12 killar med MIG-personal i Hyllie.
trötta efter många timmars flykt och på resande fot. och sen timma.
Tog med mig dem upp till Knutan där en kille från "Villan" mötte upp oss. Jag gick bort och lämnade ett gäng på ett transitboende, Killen från Villan tog en kille med sig och jag tog med 5 st i bilen och skulle lämna av en av dem på ett annat boende men ingen vaknade där utan jag fortsatte med dessa 5 till McD för de stackarna var tokhungriga. När vi ätit (kl.02 på natten) så körde vi hem till Kvidinge.
Underbara man och söner hade bäddat till först tre sedan fyra och till sist blev de fem nere i matrummet på madrasser och bäddsoffor. Placerade ut killarna och sa gonatt och slocknade i min egen säng.

Falafel

Gick med Tekla, fixade till här hemma innan jag körde till Bruno och lämnade reservnyckeln till min bil.
Till Helsingborg och Krubban för en dag där tillsammans med Fridor och en massa trevliga killar. Plockade skräp på tomten, lite småplock hela dagen (och skitgubbe!) fram till em då jag körde iväg med två killar till olika hälsoställen. Hämtade "julklappar" på Bredgatan.
En stund hör också.
dessert - filmjölk med aprikos/nöt-smulor...
Kvällsmat och falafel för första gången i mitt liv - väldigt gott!
Slutade tidigare (tog ut min rast då), krde och dubbeltankade bilen, tvättade den och sedan hem till Kvidinge. Först en liten runda bort och hälsade på fam. Johansson som var nere för att de skulle åka på semester - tailand (tror jag) tillsammans med B-M och Per. Sedan lämnade jag min bil hos Bruno, gick med Tekla i regnet, hämtade Christer och sedan i säng.

Falafel

Gick med Tekla, fixade till här hemma innan jag körde till Bruno och lämnade reservnyckeln till min bil.
Till Helsingborg och Krubban för en dag där tillsammans med Fridor och en massa trevliga killar. Plockade skräp på tomten, lite småplock hela dagen (och skitgubbe!) fram till em då jag körde iväg med två killar till olika hälsoställen. Hämtade "julklappar" på Bredgatan.
En stund hör också.
dessert - filmjölk med aprikos/nöt-smulor...
Kvällsmat och falafel för första gången i mitt liv - väldigt gott!
Slutade tidigare (tog ut min rast då), krde och dubbeltankade bilen, tvättade den och sedan hem till Kvidinge. Först en liten runda bort och hälsade på fam. Johansson som var nere för att de skulle åka på semester - tailand (tror jag) tillsammans med B-M och Per. Sedan lämnade jag min bil hos Bruno, gick med Tekla i regnet, hämtade Christer och sedan i säng.

46år

Vi glömde alla att jag fyllde år. Dana var den enda som kom ihåg det! Och som ack a hon ut ett hemskt kort på mig på fejjan....

trött va? Han kom ju nyss hem och har absolut inte nyktrat till än...
frukost på sängen, kaffe och två chokladbitar
Mina presenter från familjen.
Fick en bok och flaska champagne av Britt-Marie och Per som kom inom en stund på förmiddagen.
Chillat under dagen tillsammans med familjen.
Flera samtal och massor av grsttishälsningar
Ladda för ett arbetspass!

Ljungbyhed/Röstångasgäster

Vaknade 04.30 gick upp 05 och ut med Tekla. Frukost och fixade lite, duschade och körde till Klippan.
Huvudsalongen och Linda fixade till mitt slitna hår (de blir det efter lååång tid utan klippning).
Inplastad och full med färg
Trots att det var slitet klipptes det inte av mer än ca 3cm. Nöjd med resultatet! :D
Hem och vidare för att handlade mat tillsammans med Christer. Han fixade med maten medan ja städade klart huset. Åsa kom med en tidig present! :) Duschade och sedan körde Dana till Röstånga oh hämtade Maria & Nisse och Emil och Anton. Jag körd till Ljungbyhed och hämtade Sussie & Martin och Erik.
Rasmus hade kommit hem så då blev vi 12 till maten oh inte 10 som vi trott från början. Lite bubbel och snacks,
Gravlax- och rödbetstatar till förrätt, lamm och rotfrukter till huvudrätt och
blåbärscheescake till dessert
Har inte lyckats fota våra gäster en enda gång... ?
mojitos och musikquizz á la Nisse. Dana körde hem dem i två omgångar. (Fortsatte att hämta människor i Helsingborg på natten, men hon fick inte med sig sin storebror för han var inte "klar" då. Utan han kom hm med 06-tåget istället...
Jag fick paket på natten när vi blivit enamma
Samsung fit gear-klocka! som jag önskat mig! :D :D :D

Efter tentan

 
När tentan var skickad så satte jag igång att städa huset i en flygande fart Plockade ner lite tomtar från vinden och placerade ut dem i huset tillsammans med Dana och för övrigt städade kyl och klädde palmen...
Mer gran än så här blev det inte i år i heller.
Men några tomtar fick flytta ner till oss.
Lucas egengjorda lampa.
Broderat och snickrat på slöjden.
Christer kom hem och sprang en runda sedan, kröp vi nr i baljan och höll helg!
Måne bland palmerna, nästan som för exakt et år sedan fast inte lika varmt...
 

Inskickad tenta

Tentan är klar och inlämnad!!!
Jag har verkligen ansträngt mig men har ingen aning om det är tillräckligt, för vi pratar inte riktigt samma språk, vår käre lärare och jag. Vilket stod ännu klarare för mig under tentan när jag letade och sökte på nätet, då vissa (många) saker vi "lärt oss" under denna terminen, som varit väldigt luddigt, för att det var för många svåra ord i meningarna(både i tal, och skrift), vilket gjorde att jag tappade och tänkte -jaja, kanske inte så viktigt (för mig)då om jag ändå inte förstår det...Men efter att ha läst det "på svenska" så förstår jag det mesta av vad vi pratat om.
Känner mig så här stark nu!
Jag har ringt och mailat och lämnat med skolpapperna till min ev. nya Lia-plats -
Håller alla tummar för att jag får lov att tillbringa tre månaders praktik där!!
Förhoppningsvis får jag reda på det tisdag eller onsdag nästa vecka.
Nu ska jag städa hela huset, både Dana och Lucas har gäster här ikväll och i morgon har Christer och jag gäster. Kan inte komma på vad vi ska servera för mat....   Någon som har förslag? Skriv gärna!!
Det är en fröjd att se Lucas bedömningsbok nu. Sköter skolan bra igen, har varit lite väl trött de senaste veckorna på morgnarna bara, men de vände nog i morse för då stod han i duschen utan att vi hade väckt och tjatat på honom!
Håller på att planera och sätta mål på flera olika plan fram till år 2021 nu. Alltid lika kul och inspirerande att drömma och planera!
Ha en fantastisk dag!
 
 

Tenta Multikulti

Trögt att gå upp men jag kom upp och ut på cykelstigen som vanligt och efter det  in i simhallen
1000m på 17 min. Men jag var andfådd och ansträngde de flesta musklerna vid varje simtag hela tiden - supernöjd! Inte det minsta irriterad idag, men jag bad två tjejer att plocka av sig badkläderna, snällt, och
duscha innan de tog på sig dem igen!
Köpte bullar och åt frukost tillsammans med resten av familjen. Körde Lucas till
...Åstorp och Dana till Klippans (mest för att jag lurade henne...) Christer körde på tjänsteärende och sedan julbord och jag...
Mångkulturalitet-tenta!
Ha de!

Julfika...

En trött morgon så morgonpromenaden fick Tekla tillsammans med Christer. Jag körde Lucas till skolan och sedan åkte jag till Halmstad med Sofie. Vi hade Evidens med Anders.
Han drog in på rasterna så det blev en kort "bensträckare" och en kort lunch. Åt kycklingrester och köpte skumtomtar till julfikan med de anda i klassen. När vi slutat lektionen, (så kom Jenny med sin lille kille på 3mån. Jenny gick i vår klass första året) och de andra började fika glögg och olika kakor/godis så gick jag iväg och handlade julklappar. Inte så intresserad av att "fika" När jag kom tillbaka så drack jag en kopp av mitt medhavda kaffe och åt några skumtomtar. Packde ihop och efter ett tag körde vi hem.
JULLOV!!!   Förutom en hemtenta. Men när jag kom hem så satte jag mig en stund framför tvn för att vänta hem Christer.
Reign, tänker lite på Angelique-böckerna. Får se om det är något att lägga tid på.
Christer och jag har börjat titta på denna serien. En Marvell och än så länge i mitt tycke!
....  NÄ, den bilden lägger jag inte ut!!!
Vi gick 4,5kms rundan tillsammans med Lena & Conny. Hämtade hem Dana som gick v.s.o på Hemtjänst Centrum i Klippan, hon slutade 22.00. Flera av de gamla tanterna frågade efter Rasmus när de fått reda på att Dana var hans lillasyster och Dana fick uppfattningen av att han var omtyckt och saknad där. Kul att höra och veta! :)
 

inte så socialpedagogisk....

 
'
Tisdagmorgon, snacka om fläckvis halka - skiträligt att gå!
100m i bassängen på det och lite irriterad på speciellt en "dam" varken hade förstånd att ta av sig skorna in till omklädningsrummet eller duscha innan hon tog på sig badkläderna. Dessutom så beslagtog hon och hennes väninna en "snabbana" att flyta lite i och till större delen av tiden STÅ OCH PRATA i ena änden...
Vi andra fick trängas för de skulle umgås istället för att träna. Jag har för lite tålamod och förståelse för sådana människor. Ta inte någons plats om du inte gör något bra av den! INTE så socialpedagogiskt av mig - I KNOW!
Körde själv till Halmstad.
man blir så glad när man får en liten gnutta solljus nu för tiden!
Evidens och mentorskap under dagen, med Tore.
lunchrundan
inga rester att ta med idag så det blev en caesarsallad
kola för pepp och uppskattning
paketinslagningslek
vi vann inte, även om vi var snabbast.
Slutade vid 14 och körde inom Maxi Mellbystrand för att handla mat.
Köpte en extra matkasse och gav bort
Gjorde kyckling till kvällsmat och sedan blev det inte mycket mer gjort.

Lucia

 
Jag körde själv till Halmstad och där fick vi ett luciatåg direkt på morgonen!
pepparkakor från lussetåget
...och skönsång
Resten av dagen  var det KBT och om socialfobi
lunchpromenad och till och från bilen så det blev 3km under dagen
Hemma igen vid 15.30 så satte jag mig vid datorn för att göra min hemtenta i Mångkulturalitet....  men ack så svårt och så trögt det är....
vid 20.30 så begav Tekla och jag oss ut för att få frisk luft
sitter vid datorn igen och väntar hem Christer efter hans badmintonmatch.
Tack för idag! <3

God morgon!

4km med Tekla. BRAK och frukost, dusch och en KBT-dag i skolan!
Önskar er alla en fantastisk dag med många skratt och mycket kärlek!

Krockar

En trött förmiddag... vi börjar undra om det är det värt det. Tar flera dagar att repa sig nu fr tiden.
Lucas spelade volleybollmatch i Kvidingehallen. De vann .inte men spelade bra i alla fall
Körde och lämnade Rasmus i Ängelholm på flygplatsen och under tiden smsa Dana att de hade krockat.
Deras bil blev såhär... en olycka på motorvägen bakombacke-kurva gjorde att de inte såg kön efter olyckan förrän väldigt sent De gled in i en lastbil och sidan åkte in i bilen framför. Denna platsen satt Dana på och fick en liten hjärnskakning. Mycket värre skador än så blev det tack och lov inte!
Jag hämtade upp Dana och Felicia i Össjö och lämnade Felicia i Klippan och såg till att Dana var ok och inte behövde åka in till sjukhuset.
Och såhär ser min bil ut nu för tiden... Mina bilar blir påkörda och motkörda men det är aldrig jag som gör det....
Utom möjligtvis domharen som sprang ut och skrynklade till min registreringsskylt på Hondan, då körde jag själv.

Kallis

 
 
5km blev det innan lunchen. Motvind och dålig musik i lurarna men blev rätt nöjd ändå!
Åt, duschade och packade väskan till em/kväll.
Lena och Conny kom och hämtade mig vid 14 och sen körde vi upp på gräddhyllan och hämtade Ann.
Conny lämnade av oss på Kallis i Helsingborg.
Underbar utsikt från bastun!
Trappan utanför ner i havet.....
vars ett gals bubbel för mig och Ann och en cider för Lena medan vi satt i varmrummet och snackade.
Lena ville tvunget vara med på bilden...  ;)  Vi doppade oss nog en fyra-fem gånger i havet och
sista gången var hela huvudet under ytan också!
Helsingborg skyline - vackert !
17.16 hade vi beställt skjuts av Dana och Rosanna hem. De körde oss till Skolgatan och hem till Lena & Conny.
Jag blev tillflätad.. av Conny! Tycker han gjorde ett bra jobb !
Samling i köket
 
en sabrerad flaska bubbel till fördrink
Satte oss och åt och snacka och drack en massa lite dans och en massa trevligt!!
Tack alla för en trevligt eftermiddag och kväll/natt! Tack för hjälpen hem Christer!  ;)

Härlig morgon!

7km pw med Ann, scones till frukost som Christer fixat till oss. Dana gymmar, Christer, Rasmus och Karro är på Väla för att köpa julklappar. Fick redan på att jag fick G i psykiatri, borde förmodligen ansträngt mej mer... men vafan! G räcker. Jag har fått undan stryk- och mangeltvätt och nu ska jag springa innan middagen!
Livet är härligt!
 

Luciatåg

Lite trött på morgonen men jag var uppe när tjejerna körde till skolan och Lucas tog bussen med strutgossedräkten. Pratade och åt frukost med Rasmus.
Runda med Tekla
...    städade huset, åt lunch, Christer kom hem från Vallentuna, började på multikulti-tentan. Körde Christer till Mark (och dem båda till bussen), för de skulle på julgala med jobbet. Körde hem och gav en helkroppsmassage och direkt efter det en rygg/nacke-massage. Jäktade till Åstorp tillsammans med Karro, Dana och Rasmus för att titta på Lucas och luciatåget på Björnen. Vi var 25 minuter tidiga!!
min lille strutgosse!
De sjöng fint men efter ha sett Björnekullas luciatåg i åtta år nu tycker jag nog att detta året var lamast/tråkigast...
min söte stjärngosse med lockigast hår av alla!
Kvällsmat!!?? Vi skulle handla på oj det vi skulle äta till kvällen... men vad?? Det blev ett hopaplock av det som var och en helst ville äta.... Jag skänkte pengar för första gången till en tiggare utanför OJ....  För jag ville.
vitlöksbröd, kalamaresringar,ostar,gravad lax med hovmästarsås, räkor, vitlöksklyftor, kavring och vörtbröd, kimchi, oliver. och julmust. Annorlunda!  Hade mycket roligt och flams tills det blev lite allvarligare samtalsämne.
När allt var klart och undanröjt försvann ungdomarna och jag satte mej och titta på Diggilo, då var klockan nog 22. Timme senare fick jag från Christer att de ville hem om ca en timme. Väldigt besvikna på Julgalan!
Körde in och hämtade Martin, Mark, Jenny och Christer vid 01. Som jag förstod det på dem och på sociala medier så var arrangemanget kring julgalan en katastrof! Maten var ok för de som hann äta, men det var kallt i tältet, långa köer - 8800 människor! Artisterna var mycket bra och räddade verkligen tillställningen. De hade alla betalt 1700:-/pers för detta - under all kritik! 02.22 somnade jag i alla fall!

Soldat kommer hem

Ingen combat men väl ett underbart Jam-pass blev det på torsdagskvällen. Riktigt skönt att sträcka ut sig ordentligt i ett danspass! När jag var inne på sista låten så skällde Tekla, och i dörren stod:
...den lille soldaten. (Glömt berätta att han skulle komma hem denna helgen) Och jag blev såklart jätteglad!
Satt länge och lyssnade på deras tester och prövningar i skog och vatten. Det verkligen lyser om honom när han berättar om det! Härligt att se honom blomma upp ännu en gång.
Älskade son!
Jag kröp ner i sängen vid 00. Och kl.01 ringde Dana ch de ville bli hämtade. Körde i regnet till Ängelholm och hämtade upp fyra tjejer. Några kräkstopp på vägen ;) bortom Klippan och sedan lämnades resten av i Kvidinge.
02.20 var jag i säng igen och då började Christer messa från Vallentuna...

lussevaka

Bra morgon som började i rätt (för mej)tid och i rätt ordning för att hinna med allt. 3km med Tekla, när jag gick med henne så kändes det konstigt/ont, trodde det var en liten sten i strumpan som skavde, men jag ignorerade och gick vidare. Hann ta en snabb kopp kaffe med Christer innan han åkte iväg med Mark till Vallentuna (flygplatsen i Ängelholm) och direkt till Klippan och simmade.
1000m.
Efter duschen kollade jag min tå som skavt under pw:n. Tog ett foto på den när jag kommit hem....
Ett Tekla-strå hade gnagt sig in under huden på mej - skitont! Ca 2,5cm och av dem var 2cm under huden.
Fick precis ut det med pincett. Fotot visade hur hårig tå jag har så den vill jag inte lägga ut...
Köpte tekakor till Dana och Lucas och en "hälsobulle" till mej. lyxade till det, nu när jag varit duktig och är 0,45kg från mitt "streck"! Nästa vecka ska jag ha nått mitt största och första delmål! -8kg sedan i somras!
 
Läste och skrev ut dagens läxa. Körde själv till skolan och det var KBT på schemat. Lite bättre idag med GAD/GÅS. Intressant, men ibland undrar jag....   -Jag har som regel att jag inte delar ut medicin utan att ha provat den själv först...., sa vår lärare. Tur att han inte är läkare då! Och om han har en patient med mycket problem, ska han gå igenom behandlingen själv då först innan han behandlar andra. Jo, det tyckte han själv var en självklar sak. Jag fattar inte.
Möte med G-I om nästa termin och lite annat smått och gott. Körde hem till mina två yngsta barn. Dana fick köra och hämta Lucas i Klippan för han hade missat att hoppa av tåget i Kvidinge...och sedan gjorde tacogratäng tillsammans, lagom klar tills jag kom hem. Jobbet/praktikplatsen, var redan tillsatt, de hade glömt plocka in annonsen från Platsbanken bara... så nu sitter jag och söker andra ställen. Dana ska till Bahnhof på lussevaka i natt och ja är chaufför till dem. Lucas är trampolintränande och jag tänker combat-träna här hemma (för trots att jag packat gym-väskan i går och ha den med mig i bilen, så har jag haft om i vä skenben och haltat hela dagen, så jag valde att inte gymma, men träna det tänker jag göra ändå!
 

Aktiv dag

morgon... det blev bara 3km ändå på morgonen, men jag behövde sova lite också.
Körde till skolan med Sofies sällskap. Vi hade Evidens med Anders som lärare (eller snyggAnders som vissa kallar honom för ;))
Istället för allén, så har där blivit sofflampor i parken
Körde hem och bytte om till löparkläder direkt och begav mig ut i "spåret"
5km,  8 minuter från mitt mål.
Duschade och satte på mej nya träningskläder. Christer hade skjutsat Basse til flyget och passade på att
handla på Brännborns, ha stod för matlagningen ikväll. De andra åt och jag körde till Åstorp.
1h pilates med gummiband - skönt och jobbigt!!
(Jättesnygg bild!!) 3km med Tekla och sen in i duschen, hängde tvätt och packade väskorna till morgondagen.
Åt lite glass med Christer innan vi gick och la oss.
 

Adventsstjärnor i stugan

 
Morgonpromenad och simning. På vägen hem hade det inträffat en olycka som gjorde att jag fick köra en annan väg, vilket då innebar att ja fick stå och vänta på tåget. Väl hemma så hängde jag upp två maskiner med tvätt, åt frukost på stående fot, bädda sängen, satte igång ny maskin både med tvätt och disk, sedan behövde jag köra både Dana och Lucas till deras skolor. Tydligen hade de försovit sig mer eller mindre hemma och Christer gick upp tog en kopp kaffe, klädde sig och körde till jobbet...Körde själv igen till Halmstad och kom precis i tid... Inga hastighetsbergänsningar gällde för mig just idag----
Mångkulturalitet med Jonas om Integration och så fick vi hemtentan som ska vara inne 18/12.
Efter skoldagens slut så körde jag direkt upp till stugan.
Den här lille hade lagt sig tillrätta på diskbänken.... men hade också grävt/sprätt upp en massa jord från två av våra stora blomkrukor. Vattnade blommorna och stängde alla dörrar så jag slipper få in några möss i sovrummen i alla fall(de hade varit i vårt sovrum och kollat in linnet!
Satte upp mina nyinköpta stjärnor
Under svampracet så gnällde jag på att det hade regnat för lite och därför fanns det ingen svamp. Tror knappt det kommit några svampar men regn - det hade det kommit!
Nästan hela Luc Island är täckt med vatten
Det här är toppen på den stora stenen som var låg helt utan vatten för några veckor sedan
Vattennivån är hela vägen upp vid avrinningsröret, vi tror det är nytt rekord
t.o.m Hägern vadar nu....
Några knäckta träd var där efter stormen , men tack och lov inte så många!
Körde hem, fixade med tvätten medan
Christer gjorde raggmunkar till kvällsmat.
Helt färdig, ingen längre runda med Tekla i kväll

Classic ...

 
Hade planerat och fixat allt på kvällen innan så efter att ha tömt diskmaskin och tvättmaskin och satt igång
ny tvätt så gick vi ut
4km, BRAK, dusch, frukost och körde till Halmstad själv. Satt och lyssnade på min bok om pengar och var så nöjd med allt mitt flyt på morgonen och precis över Hallandsåsen kom jag på att vi börjar 10.15 och inte 09.15...
Men jag hade förberett mej för handling innan så jag körde inom Mai i Mellbystrand och handlade mat och bytte gasol-patroner. Vidare in i Halmstad och tankade gas. Ingen stress och fick gjort en massa extra på morgonen!
Parkerade vid Örjans vall och gick till skolan.
Hade KBT och en helt onödig dag. Den gav mej absolut ingenting mer än möjligt lite frustration över jag
satt och slösade in tid där...
Lunchpromenad
Lunch: pastarester med broccoli och skinksås
Klockan 14.40 fick vi äntligen lämna skolan. Gick  till bilen och körde direkt till Åstorp.
Hade ett trevligt samtal med pappa på vägen hem.
Raka vägen till Classic gym där jag körde styrka för första gången på evigheter!
Skakigt men svettigt. Kommer säkert in i det snart igen, gäller bara att gå dit och träna så...
Duschade efter en halvtimmes tränande. Körde inom OJ och handlade kvällsmat. Hem och tillsammans med
Christer fick vi ihop detta som vi åt familjen och Luis som var och hälsade på oss en stund.
Ett blogginlägg innan jag bytte om till vandringskläder och blev hämtad av Lena. Christer spelade badminton med Poppe (och vann), Dana var i Klippan och gymmade.
Alltså vi är jädrigt snygga - om vi får säga det själva! ;) 4km
Så det blev över milen denna måndagen också. Ska försöka få in milen de andra dagarna i veckan också nu bara...
Ha en riktigt go fortsatt kväll!

Julskyltning

Sov till 09 trots att vi inte var i säng förrän vi 03.30-tiden. Frukost och fixa lite i huset. Kolla lite på skidor på tvn.
och kl.14 var vi på julskyltningen en stund vid kyrkan i Kvidinge. bild lånad (snodd) av Linda-Marie Camper
Hemma ige så hängde Christer upp sin nya blåa ljus-slinga i björken.
Tyvärr är boxningen slut - längtar redan tills den börjar igen! Så det blev lite film och ett sista ryck att rensa
upp i huset innan jag la mej (då sov Christer redan) 
Hittade den här någonstans... fb förmodligen, men den är bra - riktigt bra!
 

Harrys....

Först en härlig morgonrunda...eller härlig och härlig.... sällskapet var mycket bra och det regnade inte så mycket och knappt blåste det i heller, men många vindfällen och framför allt knäckta  träd överallt där vi gick vi sju.
Frukost hos Paul & Ann, och denna gången var det med bröd(som Conny&Lena bjöd på) och inga diet-restriktioner!
Efter frukost körde vi och hämtade hallonblad och sedan satt vi vid våra datorer och jobbade till långt ut på eftermiddagen. Spelade kort med två hemmavarande barn och sedan åt vi kvällsmat.
 
Efter maten hoppade Christer och jag i plurret och myste med vars en öl.
Bestämde oss för att åka in till stan för att dansa! :)
Vi tog 21-tåget en irish på Marina (Bishops?), sedan inom Cardinal för att (kissa) gå in och sitta i baren så länge men de öppnade inte förrän kl.00..... Vi gick upp till KOL, kändes väldigt inne för människor i vår ålder och lite yngre, men inte speciellt mysigt. Vi drack en mojito där och sedan gick vi ner till Harrys... Där stannade vi resten av natten.
Trevlig julbelysning
Christer lärde mej att spela
 21? eller Black jack? I vilket fall så förlorade han 250 kr och jag vann 270kr.... Kändes bra! Och så dansade vi!!
Och skrattade hur mycket som helst, men herre gud!! ....ibland undrar man vilken sten, människor som kommit från olika julbord, krupit upp ifrån... I vilket fall så hade vi väldigt trevligt tillsammans och vid 03 kom Dana in och hämtade oss tillsammans med Billy. Vi gav skjuts till Daniel,också från Kvidinge. Tack älskade make för en skitrolig kväll - du är bara bäst!

massage?

Tänker massera på lördag, och har ett par tider över om någon känner behov! Hör av er till 0709695022
Just nu är livet fantastiskt!  Tacksam för det!❤

Helga

En liten nätt storm vid namn Helga är på besök. 
Tidig morgon på blodcentralen
Note to self: Ät frukost innan du ska lämna blod...
Det här är alltså Rönne å... fast sjö känns det som en lång jädra sjö!
Hälsning från stora killen, vi fick en liten filmsnutt där han tog krypandes på sig sin 50kgs packning,
som han gick några km med...
De vann klasskampen - Smurfelina och de andra...
 
Nu har jag skickat in ansökan om jobb/praktik, efter flera överläggningar med Annika, Lena och Christer.
Håller både tummar och hatt för att jag får komma på intervju!
Tack för hjälpen ni!
 

vinterjacka

 
Sofie var hemma oh vabbade så jag körde själv till skolan, där vi hade KBT med Gunnar.
Depression och verktyg 9...
Oense med läraren igen.... som tyckte att ljusterapi vars trams(mer eller mindre), vilket jag inte tycker.
Slutade tidigare än väntat, vilket var fantastiskt!
Dubbeltankade i Halmstad och fyllde på både spolarvätska och motorolja. Lyckades komma hem nästan samtidigt som både Lucas och Dana, de gick upp och jag sprang ut!
3km i regnet, trots det kändes det riktigt bra!
Duschade och körde till Klippan. Bort om Börjessons bil och fick fyllt i stämplarna från senaste servicen.
 Till "Place 4 Nails" och fick fixat till mina klor - de kändes som klor,väldigt långa!
Mycket nöjd även denna gången! lagom juligt och lagom långt! #place4nails, @place4nails
Tack Nina!
Hopplöst att fota i bilfarten ibland...
Hemma hade de bestämt att vi skulle till Väla.
Alla fyra åt wok med kyckling.
Ny vinterjacka till Lucas vinterskor till Christer och Lucas ett par stövlar till mej. Blå smurftröja till Dana.
När vi kom hem så drog jag fram fotoalbum och fotade lite bilder från förr.
 

Psykiatrin

Mackor till frukost!
Åkte med Sofie till skolan. Vi hade Psykiatriredovisningar.
Silver till Eva....
Guld till Helena
Fantastiska lärare med mycket kunskap och inspiration!
De bjöd på fika efter dagen.
Jag redovisade mitt arbete om fysisk aktivitet vs. farmaka. Båda lärarna sa att jag klargjorde mycket som var lite oklart i det skriftliga och jag fick beröm och det kändes nästan som ett VG från dem båda... återstår att se när de skickat ut betygen till oss.
Vi åkte hem och sen tror jag att jag dog i soffan, efter "samtal" med Lucas....
 
 
 

måndag och tisdag

Helt sjukt vad dagarna flyger iväg! och egentligen borde man väl ligga i ide när det blåser och är tråkigt väder....
Fast det blev ändå en kvällspromenad måndagkväll...
Tisdag, efter stormen... åkte upp med Sofie.
Allén som jag brukar fotografera har lagt sig i vinden
Mycket sorgligt!
Blåsigt men solen var framme i alla fall!
John Klingborg som föreläsare idag - intressant! Rädda barnen, SiS mm
Tråkigt väder med det blev en stund på crosstrainern i alla fall!
...och en runda med Lena & Conny.

RSS 2.0