1

SÖVDE TRIATHLON

Klockan ringde 04 och det var dags att värma upp....
Eller i alla fall dricka kaffe och äta gröt. Duschade och packade klart det sista och 05.30 blev jag upphämtad av Lena och Ann och så körde Ann oss till Sövde utanför Sjöbo.
Vi var i god tid, vilket var skönt för jag var rätt nervös när vi kom dit. 
De olika tävlingsrundorna
Kom några till som skulle tävla... jag tror att några hade fuskat och tränat innan...
min lilla egna fålla.
Våtdräkt och vaselin på, badmössa( första gången i mitt liv som jag har en sådan på mej) och simglasögon
mobiler var ej tillåtna att ha med ( vilket kanske var bra just vid simningen). 400 meter simning i 16 gradigt sjövatten, många människor och vågigt ... och vaselin på insidan av simglasögonen - jag vet! Orutti!
Jag simmade in på 13.05 och får vara nöjd med det. Hade en man sidan om mej i vattnet som ropade :
-Åh. fy fan, med jämna mellanrum och på andra sidan var där en kvinna som lät som om hon höll på att drunkna hela tiden...
Upp ur vattnet och av med mössa, glasögon och våtdräkt, sköljde och torkade fötterna innan skorna kom på och linnet byttes mot ett torrt. På med cyklehjälm, nummerlapp på ryggen och solglasögon och sedan sprang vi med cyklarna till cykelstarten(jag och Lena tillsammans). Upp och iväg! Jag var mest nervös för cyklingen innan men den var lättare än simningen som jag trodde skulle vara mycket lättare än vad den var. Cyklade en mils runda två gånger på 57.07 , tillbaka in i fållan och satte cykel, av med hjälm och vända på nummerlappen så att den kom fram. Tryckte i mej två dextrosol och lite vatten och nytt tuggummi innan vi började gå/lufsa/springa 5km. Jag borde/kunde sprungit mer men nä, just då var jag nöjd med att ta mej i mål och under två timmar. Sprang/gick/tog mej framåt i 41.55 min och min sluttid blev 1:56:57 - sjukt nöjd!!
Hoppas jag inte blir hängd för jag lägger ut den här...
Så nöjda! Vi gjorde det, trots den otroligt ....icke uppladdningen !
Cyklarna på plats igen och vi körde hem till nordvästra Skåne.
TACK Lena och framför allt Ann som ordnat och fixat till oss!
  Nästa år behövs ingen vattenbalja, det går bra med två handdukar. Men tuggummi, ombyte till efter dusch, ta på dubbla bhar direkt och extra kasse till blöt våtdräkt, vattenflaskhållare på cykeln och kedjeskydd. Kontanter funkar bättre än kort om man skulle vilja handla något. Det är också bra om jag tränar åtminstone någon gång innan loppet och köp riktiga cykelbyxor eller byt sadel på cykeln...
Detta var skitkul och jag vill göra det nästa år igen!!  Målet måste vara innan 1.40 då :D ♥
 
Hemma efter 13, åt lunch med Christer efter jag duschat, vilade 30 min, tvättade packade upp väskor, och sedan var det film som gällde.

Kommentarer:

1 Lena:

skriven

Tack själv för en kanon sön fm.. Klart vi kör till nästa år också-kanske med liiiite träning så pressar vi tiden. Fast vi blev inte sist !!!!!!!

Svar: Jag tyckte vi var grymma och tänk vad vi då kommer klara Midnattsloppet på!! <3
Lotta Henrysson

Kommentera här: